Integrált Közösségi Szolgáltató Tér
Zselickisfalud

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Elérhetőség: 

Zselickisfalud Fő u. 65., Tel.: 82/712-005, 

E-mail: zskisfalud.ikszt @gmail.com


Nyitva tartás:

H. V.: 12.00-18.00

K-Szo: 10.00-18.00

A hónap eslő csütörtökén: 12.00-21.00

A Könyvtár nyitvatartása: K-Szo: 12.00-18.00


Szolgáltatások:

Pszichológus szakember fogadóóra:
Keddenként 15:30-18:00 csoport foglalkozás gyerekeknek,
igény szerint egyéni fogadóóra
Karmacsi-Szabó Anikó
e-mail: info@pszichoteam.hu

Családsegítő fogadóóra:
Bíró Zsuzsanna családsegítő
Minden kedden 9.00-10.00 óráig fogadja az ügyfeleket Zselickisfaludon.
Elérhetősége: 06 20 225 3111

Adósságkezelési tanácsadás
Lakatosné Kosztolánczi Éva
Tel.: 30/935-8353
e-mail:ewa.lakatosne@gmail.com

Járási Hivatali ügyintézését Zselickisfaludon
Vaskó Zsuzsanna
Ügyfélfogadási idő: keddi napokon 13.00-14.00

A következő témákban lehet hozzá fordulni
- közgyógyellátás megállapítása
- munkanélkülieknek egészségügyi jogosultság igazolásához
- Kérelem ápolási díj megállapítására
- lakcímkártya
- időskorúak járadéka
Ezen témákhoz kapcsolódó kérdőívek-nyomtatványok elérhetőek az irodában.

Falugazdász: Kostyova László
Állandó fogadó órát nem tart Zselickisfaludon, de szükség szerint telefonos egyeztetés után helyben igyekszik ellátni teendőit, különösen az idősek miatt .


Szövetség a Polgárokért Alapítvány Zselickisfaludi fogadóórája:

Minden hónap első szerdáján 10.00-12.00

További szolgáltatások:
Könyvtári szolgáltató hely Teleház, ÁFSZ Pont, Ifjúsági Információs Pont, KözHáló Végpont, Magyarország Pont, MNVH Hálózati Pont


IKSZT ZselickisfaludA Zselickisfalud IKSZT 2011. február 16-a óta működik. A Fő u. 65. szám alatt található régi polgármesteri hivatal került felújításra, melynek finanszírozására a község a az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes vidékfejlesztési intézkedésének keretén belül kiírt pályázatból nyert támogatást. Az elnyert pályázati összeg bruttó 45 327 923 Ft, melyből a régi épület és annak teljes felújítására, belső terek kialakítására, informatikai és irodatechnikai eszközök beszerzésére került sor. Az Európai Uniós pályázat megvalósításához nemcsak a beruházás és eszközbeszerzés lebonyolítása szükséges, hanem különböző programok, rendezvények szervezése, valamint szolgáltatások nyújtása a lakosságnak, a lakosságért. A pályázatról további információ olvasható a www.ikszt.hu oldalon.


Zselickisfalud IKSZT kötelező feladatai:

• helyszín és feltételek biztosítása a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) tájékoztatási pont működtetéséhez;
• ifjúsági közösségi programok szervezése, ifjúságfejlesztési folyamatok generálása és a folyamatok nyomon követése, ifjúsági információs pont működtetése, fiatalok közösségi szerveződésének és részvételének támogatása, ifjúsági információs pult működtetése;
• közművelődési programok szervezése;
• a lakosság és a vállalkozások információhoz való hozzájutásának elősegítése;
• a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 65. § (2) pontjában meghatározott nyilvános könyvtár működtetése vagy mozgókönyvtári ellátás biztosítása vagy - kizárólag abban az esetben, ha a településen az IKSZT megvalósulási helyszínétől eltérő helyszínen a nyilvános könyvtári vagy mozgókönyvtári ellátás elérhető - olvasósarok működtetése;
• közösségi internet hozzáférés biztosítása az önállóan, teleházban vagy könyvtárban működő e-Magyarország ponton (közösségi információs hozzáférési pont).


Választott feladatok:

• helyszín biztosítása civil szervezetek számára
• elektronikus közigazgatási végpont szolgáltatások biztosítása (Közháló végpont)
• Állami Foglalkoztatási Szolgáltatások (ÁFSZ) információs pont kialakítása Az IKSZT-ben 6 PC állomás várja az internetezni vágyókat. Számítógépeink Microsoft Windows (XP, 7) Operációs Rendszerrel rendelkeznek, valamint az Office fő programjai is telepítésre kerültek, így alkalmasak szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre, diasor készítésére. Megfelelő hely az esetleges kutatómunkához, a diákoknak kötelező feladatok elkészítéséhez. Lehetőség van nyomtatásra, szkennelésre, fénymásolásra. A Kadarkúti Kistérségi Könyvtár Zselickisfaludi Szolgáltató helye több mint 500 kötettel várja olvasóit. A könyvtárban található ifjúsági, kötelező irodalom, szakkönyvek és szépirodalom egyaránt. Széles választékkal rendelkezünk mesés és gyermekkönyvekkel.


A civil teremben minden kedden 13-14 óra között Szociális gondozó családsegítő tart fogadóórát az érdeklődőknek, rászorulóknak. Csütörtökönként 11-12 óra között a falugazdász tud tanácsot, segítséget adni a kistermelőknek. Az épület nagyterme szolgál a rendezvények lebonyolítására. A teremben állandó kiállítást tekinthető meg a helyi néprajzi értékekből, valamint Csepinszky Mária gyűjteménye, Burucz András szennai fazekas munkáiból látható összeállítás. Alkalmas fogadások, előadások, bálok, játszóházak szervezésére, mivel rendelkezünk székekkel, asztalokkal egyaránt.

A lakosság számára nagy segítséget jelent az IKSZT működése, mivel sok hasznos információhoz juthatnak az ide látogatók. Lehetőség van segítséget kérni munkakereséssel, önéletrajzírással, internet/számítógép használattal kapcsolatban. Az épület udvarán fedett biciklitároló és kettő darab kemence is található, valamint a telek felső részében szalonnasütő, padokkal és asztallal. Az udvarban betonfelület van kialakítva mobil színpad felállítására is, ami megfelelő lehetőséget nyújt előadások, bemutatók nagyobb szabású rendezvények megszervezéséhez.

IKSZT rendezvényei: 

játszóházak, filmvetítések, civil szervezetek eseményei, bálok, bulik, szüreti mulatság, író-olvasó találkozó, szemétszedés, ünnepségek, megemlékezések (Március 15., Augusztus 20-a, Október 6., Karácsonyi műsor stb.), Dudatábor, Honismereti és néptánctábor, számítástechnikai tanfolyam, munkaügyi tréningek, kirándulások, szülők táncháza stb.

IKSZT:

Pálné Csikós Ildikó


IKSZT Zselickisfalud képgaléria

IKSZT Képgaléria


elektronikus elérhetőség

Közérdekű

Rendelettár

Jegyzőkönyvek

Közérdekű adatok

A megjelenő oldalon a Közérdekű menűben válassza ki Zselickisfalud települést és az Önt érdeklő oldal!

Elektronikus ügyintézés

Adatkezelési tájékoztatók

Rendelettár

A települések rendeletei (módosított rendelet esetében időállapotok szerint) megtalálhatóak a www.njt.hu/njt.php?onkormanyzati_rendeletek címen.
(A linkre kattintva, a megye és településnév kiválasztása után megjelenő felsorolásból a kívánt rendelet szövege kiválasztható.)

Térkép

Zselickisfalud IKSZT térkép